Executive Coaching

Met Executive Coaching richt TwoReflect zich op de ‘mens’ en diens werkomgeving. Want het loopt niet zoals het zou moeten. De resultaten vallen tegen. Persoonlijke ambities lijken in de kiem gesmoord. De verwachte groei blijft uit. En feedback leidt niet tot de gewenste verandering. Toch lijkt op papier deze man of vrouw op de juiste plek te zitten… Is het een gebrek aan motivatie? Durft hij of zij niet te presteren?
Zijn het communicatieproblemen? Dit zijn vragen waar je als werkgever of leidinggevende niet altijd een duidelijk antwoord op krijgt.

Executive Coaching helpt een antwoord te vinden op deze vragen. De coach luistert, stelt vragen, spiegelt… en weet zo te raken aan de diepere motivatie, de zingeving van de werknemer. Zonder te oordelen of veroordelen. Met als resultaat een blijvende gedragsverandering. Vaak is deze verandering het gevolg van acceptatie van een situatie, soms mondt deze uit in een aanpassen van een taakomschrijving of leidt tot een carrière switch. Niet zelden moeten er ook aanvullende vaardigheden worden geleerd. We noemen Executive Coaching ook wel Performance Coaching: de werknemer presteert beter, gemotiveerder en op een wijze die meer bij zijn of haar karakter, haar of zijn persoonlijke ambities past dan voorheen. Want motivatie is de belangrijkste sleutel tot verandering en succes.

Executive Coaching kan zowel in-company als bij TwoReflect plaatsvinden. Het coachingstraject wordt vaak ingezet op vraag van de werkgever of verzekeraar, die meestal ook de kosten op zich neemt.